Sărmăluțe de post-criză


Ingrediente: 3 verze murate, 200 gr orez, 50 gr pastă de tomate, 400 gr ciuperci, 4 cepe, 100 ml ulei, 3 morcovi, mărar verde, mărar uscat, boabe de piper negru.

Mod de preparare: ceapa se toacă peștișori și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate, morcovul ras, apoi orezul. După câteva minute, se adaugă pasta de tomate, sare după gust, mărar verde tocat mărunt și se mai lasă până ce toată compoziția are un aspect uniform. Varza se spală, se aleg foile și se umplu cu compoziția de mai sus. În cratiță se pun bețișoare de mărar uscat, și varza tocată, un strat. Se pun apoi sarmalele în formă de floare, rânduri. Deasupra rândurilor se pun foi de varză. Se adaugă apa cât să acopere și se pun la fiert. Se lasă să fiarbă, iar spre final se adaugă câteva boabe de piper negru.

Se servesc calde.

Se recomandă mai ales în perioadele de criză.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s