Puţin despre promovarea turistică


În urmă cu 3 săptămâni, am participat la Emirates Assessment Days. Două reprezentante ale companiei aeriene Emirates, cu sediul în Dubai, au venit la Bucureşti pentru a selecta, dintr-un număr de candidaţi, persoanele potrivite pentru jobul de flight attendant.

Încă de la apariţie, am putut observa câteva caracteristici ale celor două recrutoare Emirates: ţinuta impecabilă, fluenţa în vorbire, fără nicio eroare, privirea pătrunzătoare, zâmbetul natural, deci atitudinea profesionistă.

La ora 09:00, sala era plină cu persoane care aşteptau, unele cu emoţii, altele doar curioase, să înceapă interviurile. Aşteptarea avea să fie destul de lungă, deoarece reprezentantele aveau o sarcină foarte importantă: să promoveze atât destinaţia turistică Dubai, cât şi compania aeriană Emirates.

În faţa noastră s-a derulat un şir de videoclipuri despre istoria Dubaiului, dezvoltarea de care s-a bucurat emiratul în ultimul deceniu, despre cosmopolitismul metropolei, stilul de viaţă şi obiectivele turistice, apoi, similar, prezentări despre compania aeriană.

Cele două reprezentante Emirates, pe lângă atribuţia de bază a jobului (selectarea candidaţilor pentru companie), îndeplineau rolul de ambasadoare ale destinaţiei turistice Dubai. Orice candidat reprezenta un potenţial angajat al companiei sau un potenţial turist în Dubai ori client Emirates.

După vizionarea videoclipurilor, s-au instalat, în mentalul candidaţilor, mai multe dorinţe: de a vizita, măcar o singură dată, Dubaiul, de a călători, măcar o singură dată, cu luxosul Airbus A380 Emirates şi bineînţeles, de a lucra într-o companie multinaţională, în permanentă expansiune.

Aşadar, felicitări pentru cele două reprezentante Emirates şi pentru autorităţile din Dubai, care au înţeles perfect că orice persoană care trece dincolo de graniţele ţării poate influenţa, constructiv, activitatea de atragere a turiştilor!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s