Tocana oltenească


Zglobie foc tocăniţa asta, şi cârnăciori, şi cartofi, şi destule verdeţuri, şi un piperuş acolo, s-o „nervozeze”. Trebuie să fie o minune, mai ales cu o mămăliguţă caldă şi un ulcior de vin.

Ingrediente:

– 200 g cârnăciori;
– 5 tulpini de praz;
– 2 ardei graşi;
– 3 roşii mari răscoapte;
– 6 cartofi mari;
– un ardei iute (ciuşcă);
– o legătură de mărar;
– un pahar de vin alb;
– o legătură de pătrunjel;
– un pahar de untdelemn;
– sare;
– 500 g carne slabă de mânzat (pasăre, purcel).

Preparare:

Carnea, cârnăciorii şi prazul se taie îmbucături şi se pun la prăjit în ulei încins, până se rumenesc uşor. Ardeii, roşiile, ciuşca se grijesc şi se toacă mărunt din cuţit. Se stinge prăjeala cu roşii, se lasă 10 minute să dea bine în cateva clocote. Se curăţă cartofii, se taie îmbucături. Se adaugă o ceaşcă cu apă la tocană, se acoperă, să fiarbă molcom, un sfert de oră.

Se adaugă cartofii, ardeii, ciuşca şi vinul, se potriveşte de sare, se lasă tocana să bulbucească, acoperită, pe marginea plitei sau în cuptor, cam o juma’ de ceas. Se toacă verdeaţa. Se ia de pe foc, se presară mărar şi pătrunjel.

Sursa: http://www.a1.ro/family-time/food/reteta-tocana-olteneasca-a-la-radu-anton-roman-114258.html.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s