Un exemplu de promovare turistică – Prinţul Charles în România


Zilele trecute, ne-am bucurat de vizita Prinţului Charles de Wales în Transilvania. Privit peste gard, prin fumul de tutun din colţul gurii, pare caraghios, în costumul lui elegant, acoperit cu pălăria de paie şi sprijinit de un toiag neşlefuit. „Auzi, cine-o fi şi ăsta, de-l filmează toată lumea? O venit din Anglia, mă… E prinţul ăla, Şarls, se mută la noi!”

Avantaje şi dezavantaje… Putem transforma „lipsa promovării satelor saxone din Transilvania”(dezavantaj) în „pe unde mână omului n-a pus niciodată piciorul”(avantaj) şi iată o nouă destinaţie turistică, neexploatată sau slab reprezentată, până în prezent, cu perspective uriaşe de dezvoltare.

„Culturăl turism, herităj, histori, brend… ce tot zic ăştia? Io mă, uite-l în căruţă cu Ghiţă, îşi prăfuie costumul!”

Între 15 şi 20 mai, Prinţul Charles a fost un veritabil vector de imagine pentru ţara noastră. Se pare că nu avem foarte mare nevoie de şosele moderne, aeroport peste drum şi băi cu jacuzzi pentru a atrage turişti, iar aerul curat, casele vechi, verdeaţa şi frumuseţea peisajelor nu costă nimic. Trebuie doar nişte poze, câteva filmuleţe şi un plan de marketing foarte bine structurat. Oricum, suntem pe drumul cel bun!

Photo credits: NewsIn

Reclame

Un gând despre „Un exemplu de promovare turistică – Prinţul Charles în România

  1. 🙂 Si totusi si pe astea trebuie sa le faca cineva. Dar cine sa consitentizeze importanta promovarii si a publicitatii, sau mai bine zi a marketingului ?

    Pai care Ghita de la sat se va gandi ca lui i-ar trebui cateva poze, o promovare si ca de aici ar putea castiga foarte bine. Mai ales daca are o gospodarie si ar putea face agroturism ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s