Acasă la Nicolae Ceauşescu


Ne abatem câţiva kilometri înafara graniţelor Romanaţiului, în nordul judeţului Olt, pentru a ajunge la Scorniceşti, localitatea în care s-a născut Nicolae Ceauşescu.

Atracţia turistică a Scorniceştiului este casa în care s-a născut, la 26 ianuarie 1918, Nicolae Ceauşescu, care a reprezentat leagănul epocii de aur pentru o bună perioadă de timp. Casa păstrează mobilierul vechi, velinţele, prosoapele cusute în stil oltenesc şi pridvorul ţărănesc, dar şi fotografii cu părinţii şi bunicii lui Ceauşescu. Casa a fost construită în jurul anului 1890 şi a fost reamenajată în 1979 de Nicolae Ceauşescu.

Dezvoltând cultul personalităţii, Ceauşescu îşi revendică legitimitatea la capătul unui șir lung de principi, regi şi voievozi. Activiștii culturali merg până într-acolo încât descoperă în apropierea Scorniceștilor, satul prezidențial, rămășițele primului homo sapiens european, pompos intitulat Australanthropus Olteniensis.

Nicolae Ceauşescu venea la Scorniceşti în fiecare an, pe 26 ianuarie, de ziua lui, pentru a se întâlni cu fraţii şi rudele. Se adunau cu toţii în casa natală şi se dezlănţuia petrecerea.

Deşi a beneficiat de numeroase avantaje în perioada în care Nicolae Ceauşescu s-a aflat la conducerea statului, Scorniceştiul a fost declarat oraş în anul 1989, la sfârşitul carierei şi vieţii lui Ceauşescu.

Reclame

2 gânduri despre „Acasă la Nicolae Ceauşescu

  1. Oltul nu e Romanati! Sunt unul langa altul dar atat de departe unul de celalalt! Romanatiul a nascut imparati ai Imperiului Roman, Oltul l-a „nascut” pe Ceausescu! Romanatiul a scris istoria lumii intre 293 si 304 e.n., Oltul a scris o istorie necajita, meschina intre 1967 si 1989 e.n. pentru R.S.R! Dferentele sunt astrale, desi le desparte numai…Oltul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s